4 - 1
28 april 2015
19:00

Referat: Munktorp BK - Fagersta Södra IK

Södra åkte på en förlust i seriepremiären mot Munktorp med 1-4 (0-1). Det var bortalaget Södra som startade piggast och var nära att göra mål redan i den första minuten då Arturs kanon gick strax över ribban. Södra fortsatte att föra spelet och hade ett stort bollinnehav i inledningen utav matchen , utan att skapa några heta målchanser . Istället sticker Munktorp upp och gör 1-0 i den 30:e minutendå man får ett inkast på offensiv planhalva där man vinner en nickduell och bollen hamnar hos en friställd spelare som inte gör nåt misstag. Spelet jämnar ut sig och Södra har ett flertal hörnor och även frisparkar i bra lägen som inte resulterar. Närmast mål i första var Emil Zoltek som nickar bollen i ribban i slutminuten utav halvleken.

Andra halvleken börjar med att Munktorp får en frispark i bra läge som skytten prickar ribban med.
I den 56:e minuten så drabbas Södra utav en utvisning och straff då Classe Gustafsson fäller en fristående Munktorpspelare som rundat Södramålisen. Utvisningen och straffen var solklar tyvärr. 2-0 till hemmalaget kommer på den efterföljande straffen. Södra gör ett försök att närma sig i målprotokollet och gör också det då William Klasén dundrar in bollen rätt upp i krysset efter att vänt bort ett par spelare snyggt, ett riktigt klassmål utav Wille.
Södrakillarna jagar en kvittering och är också nära ett par gånger att lyckas , närmast är Johan Adamsson som sliter sig fri från sina försvarare och blir klart upphakad i skottögonblicket utan att få nåt med sig från domarna. Många spelare hade förmodligen kastat sig och fått en solklar straff men Johan är inte en sån spelare, han står upp till varje pris. Istället för kvittering så kontrar Munktorp in både 1-3 och 1-4.

En tung förlust för Södra som slet som djur utan att få spelet att fungera idag. Bäst för dagen i Södra var Calle Enarsson, Wille Klasén,Frippe Eriksson och framförallt en hårt arbetande Sebba Jansson.